Facebook

Zelf sushi maken

Zelf sushi maken: California Roll

8 stuks
0 min voorbereiden
20 min bereiden

1 portie sushirijst (zie 'sushirijst maken' onderaan het recept)
2 krabsticks
2 komkommer
2 slice avocado, gepeld en de pit verwijderd
1 vel nori, overdwars doormidden gesneden
2 eetlepels tobiko-viseitjes, of sesamzaadjes, licht geroosterd
2 eetlepels mayonaise, desgewenst
voor erbij
ingemaakte gember
(Japanse sojasaus)
wasabi

Bereiden

Maak de sushirijst. Bereid intussen de ingrediënten voor de vulling voor. Snijd het krabvlees in de lengte doormidden of in vieren, afhankelijk van hoe dik de stukken zijn, voor 4 vulpendikke staafjes. Snijd krabsticks in de lengte doormidden. Snijd de avocado in de lengte in 8 plakken.

Bevochtig de handen met azijnwater. Maak een rol van een kwart van de rijst en spreid de rijst uit tot een bed rijst. Strooi er 1 eetlepel tobiko of sesamzaad over. Druk zachtjes aan, zodat de tobiko of sesamzaad op de rijst blijft plakken.

Draai het hele rijstbed om op een met plasticfolie bekleed bamboematje. Schik 2 plakjes avocado met 1 stuk king crab of 3 halve krabstick overdwars in een rij op de rijst. Leg 2 komkommers langs de avocado en krab. Smeer bij gebruik van mayonaise ongeveer een halve eetlepel over de ingrediënten.

Til het bamboematje van de nabije kant op en rol in één keer op, waarbij je de vulling in het midden houdt. Neem de Californiërol uit het bamboematje. Snijd elke rol in 8 even grote stukjes. Serveer en geef er schaaltjes ingemaakte gember, shoga en wasabi bij.